26 Temmuz 2016 Salı

Balık ekmek yanında ayran


         Biliyorum balık ekmek sevenlerin canı çekecek üzgünüm ama ben burada başka bir şeye dikkat çekmek istedim. Balık ekmeğin yanında ayran içilir mi? Ben balığın yanında yoğurt yemeyi  da ayran içmeyi seviyorum . Balık ve yoğurt birarada yenmez inanışı yanlıştır. Doğru olsaydı benim çoktan zehirlenmiş olmam gerekirdi😊 Eğer balık bayatsa zaten zehirlenirsin yoğurt ve türevleri zehirlenmeyi erken ortaya çıkarır ve eğer zehirlendiysen hemen müdahele şansın olur. Yani balık ve yoğurdun birarada yenmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

2 yorum:

  1. hah şöyle yaa.. birisi daha benimle aynı fikirde yaşasın :) ben zaten ayranı- yoğurdu her şeyle çok severim.. şekerle bile :)) ama et türevlerine daha bir yakışıyor.. gerçi etin faydasını azalttığını okumuştum sanırım bir ara bir yerlerde.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel ben de benimle aynı fikirde olan birini buldum sonunda:) Ben de yoğurt ve ayranı her şeyin yanında severim. Süt ürünleri etteki demiri yokediyormuş bu yüzden önermiyorlar ama mübarekler de çok yakışıyor:) Balıktan da demir almayıverelim ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir