24 Temmuz 2016 Pazar

GENİŞ ZAMANLAR - AYŞE KULİN KİTABI

      Uzun bir aradan sonra Merhaba:)

      Bir süredir ara vermiştim.  Zaten paylaşacak o kadar çok şey varken daha da birikmiş olarak üzerine her geçen gün daha da biriktirerek içinden çıkamayacağım hale gelmek üzere olan paylaşımlarıma başlıyorum. Aşırı doz paylaşım bağımlılık yapabilir benden uyarması:)

      Yeni okuduğum Ayşe Kulin Kitabından bahsetmek istiyorum öncelikle



         Şimdiye kadar okuduğum kitaplardan farklı olarak hayatı kesişen iki kadının kendi açılarından anlatılan hikayeleri ve bu kadınlardan birinin evlendiği kişinin hikayesi yer almakla birlikte 3 ayrı öykü de Ayşe Kulin'in yaşamından anlatılmakta. Son derece akıcı olup bir günde okuyup bitirdiğim bir kitap oldu.

        Bir eve temizliğe giden kadının , kızının geleceğini düşünerek  bu evde yaşamasına önayak olması , evsahibi kadının kızı sahiplenmesi,  kızın hemşire çıkması ile gelişen olaylar , kısaca anlatacak olursam kitabın konusu.

       Kitabın içinde beni en çok etkileyen ve düşündüren cümle şu oldu: Kadın 50 yaşından sonra bedensiz varlık olur. Anlamı 50 yaşından sonra kadın artık farkedilmez olurmuş🤔 İstisnalardan olmamızı diliyorum:)

        Nette kitapla ilgili yazılanlara bakarken aynı isimli dizisinin çekildiğini okudum. Daha sonra da devamlı olmasa da izlediğim bir dizi olduğunu hatırladım. Belki sizde hatırlarsınuz. Zuhal Olcay ve Özge Özberk oynamıştı. Aradan çok  zaman geçince okurken dizi aklıma bile gelmedi. Dizinin 1.bölümünü paylaşıyorum belki hatırlatan çıkar:)


2 yorum:

  1. Kitabı da diziyi de bilmiyordum. Bihaber kalmışım resmen :) ❤

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz:) Güzel bir diziydi sonuna kadar izleyememiştim kitap sayesinde sonunu öğrenmiş oldum. Ayşe Kulin kitapları güzel oluyor ben seviyorum. Tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir