17 Ocak 2017 Salı

BARBAROS OYUK (KORKULUK) FESTİVALİ






      
    
       Resimler yan yüklendiğinden ve bir türlü düzeltemediğimden 6 ay gecikmeyle tekrar deniyorum gecikme için sizlerden özür diliyorum. Ama bu festivali yayınlamasam olmazdı :)

      Urla Barbaros Köyü  ilginç bir festivale evsahipliği yaptı. Korkuluklara:) Birbirinden güzel korkuluklar vardı görülmeye değer. Festivalin adını Oyuk Festivali olarak duyduğumda herhalde oyulan birşeyleri sergileyecekler diye düşünmüştüm. Oysa oyuk dedikleri bildiğimiz korkulukmuş.


         Köye girerken bizi korkuluklar karşıladı.






 











































Festival kapsamında kırkyama (patcwork) sergisi vardı. Yapılanlara hayran kalmamak mümkün değildi :)

















Sergiyi gezerken aşağıda resimlerini paylaşacağım yorganları ve kanaviçeleri Fuat Arık amcanın yaptığını öğrendiğimde hayretler içinde kaldım. Çünkü hep bayanlar tarafından yapıldığını gördüğümden bir erkeğin böyle güzel şeyler yapmış olması beni şaşırttı. Fuat amcayı dışarıda bulup hemen eserlerinin yanında fotoğrafını çekmek üzere çağırdım sağolsun kırmadı beni. Dediğine göre dikiş makinesi kullanmadan tek tek elleriyle dikmiş. Ve işte Fuat amca ve muhteşem eserleri huzurlarınızda :)





























































Bir dikiş makinası firmasının reklamı yapılırken aynı zamanda nasıl kırkyama yapılır onu da öğretiyorlardı. Eşimle ben de bundan nasibimizi aldık:)










Meğer orantılı şekiller oluşturmak ve  kesmek için özel alet edevat varmış:) Bunu da bahaneyle öğrenmiş olduk.






Eşek turu yaptıran arkadaş ve Barbaros hatırası köşesi






Korkuluklara devam




























Müzik ziyafeti  çektirenler de vardı:)











Cami ve avlusu. Minarenin güzelliğine bakar mısınız?


                        








Çat kapı evleri diye bir şey var. Kapısında Çat kapı yazan evlere girip çay kahve ne varsa içip parasını veriyorsunuz. Sohbet muhabbet şahane:) Biz de bu evlerden birine misafir olduk. Evin hoşuma giden yerlerini fotoğrafladım. Ev sahipleri çok hoş sohbetti sanki komşuya çay içmeye gitmiş gibiydik. Çok keyif aldık:) Bir de okudukları kitapları satışa çıkarmışlar oldukça uygun fiyattan. O kadar güzel kitaplar aldım ki keyfim ikiye katlandı:)







Hep dışarıdan kapı resimleri çekecek değilim ya bu evin de içeriden çektim kapısını:) Bu arada Fatmagül'ün  suçu ne dizisinin bazı sahneleri bu evde çekilmiş dediklerine göre.



Kilerlerinin kapısına bayıldım.

            
Burası da kilerlerinin içi.


Festival için kurulan pazardan bir kaç kare








Korkuluklara devam:)













 Bunlar da festivalde sergilenen minyatür ağaçlar (bonsai)















 














Sonuna kadar geldiyseniz bu kadar:) Bitti. Teşekkürler:)




























4 yorum:

  1. İyi yıllar Emredersiniz :) Yoktun sanki. Döndün mü canım? Ben görmemiştim yayınını, profiline basarak geldim. Ne kadar hoş o kuklalar. Annem bize bez bebekler yapardı bacakları boş olurdu. Onlara benzettim bir an. Ama biz ne zevkli oynardık kardeşimle. Sevgilerimle... takipleşiriz yavrum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yıllar Ece ablacığım:) Evet bir süredir bloğa uğrayamadım. Son zamanlarda kokulutaş işine girdim ve onunla meşguldüm. Bu yüzden epeydir bloğumu iptal ettim. Çok teşekkür ederim yorumun için Ece ablacığım:) Sevgilerimle:)

      Sil
    2. Güzel bir etkinlik olmuş Resimler çok güzel :)))

      Sil
    3. Çok güzeldi gerçekten:)Tekrarını sabırsızlıkla bekliyorum:) Beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim:)

      Sil

Yorumlarınız benim için önemlidir